Serwis pressmo.pl używa plików cookie. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich użycie. [Zamknij]
Więcej o plikach cookie
Strona głównaarrowPolityka prywatności
Polityka prywatności firmy Pressmo

Zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. 133 z dnia 29 października 1997 r. poz. 833.) Firma Pressmo i jej witryna chroni dane osobowe Klientów uzyskane w trakcie działalności.


Rejestrując się w serwisie Pressmo Klient wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celu realizacji zamówienia. Zgodnie z art. 24 ust.1 pkt 4 ustawy o ochronie danych osobowych podanie danych jest dobrowolne i każdemu przysługuje prawo wglądu do swoich danych oraz ich poprawiania.


Firma Presssmo zastrzega sobie prawo do ujawniania zbiorczych zestawień statystycznych niezawierających danych osobowych, na podstawie których można jednoznacznie zidentyfikować danego Klienta.


Niniejszy dokument określa zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o Klientach. Firma Pressmo, działająca pod adresem internetowym www.pressmo.pl oraz www.pressmo.com, w swoich bazach posiada dane pochodzące z:


 

1. Witryn internetowych pressmo.pl oraz pressmo.com – każdy Klient, który korzysta z usług firmy Pressmo, ma obowiązek bezpłatnego założenia konta. Istnieje możliwość skasowania konta na życzenie użytkownika, a także zmiany danych lub ich modyfikacji.


2. Logów serwera – informacje dotyczące wykorzystania serwisu przez Klientów oraz ich adresów IP są zbierane na podstawie analizy logów dostępowych. Informacje te wykorzystywane są zarówno w celach technicznych, związanych z administrowaniem serwisu www, jak również w celach statystycznych. Informacje pochodzące z logów serwera mają charakter anonimowy i nie pozwalają na identyfikację użytkownika.


3. Plików cookies – są to informacje, które serwer zapisuje na dysku komputera Klienta, dzięki czemu może on być „rozpoznany” przy ponownej wizycie. Wyłączenie obsługi plików cookies z poziomu przeglądarki może utrudnić lub uniemożliwić poprawne korzystanie z witryny.
Serwis używa plików cookies w celu:
- możliwości logowania do serwisu
- utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu
- generacji statystyk dotyczących preferencji i zachowań użytkowników przy pomocy Google Analytics.
Informację jak zapobieczbieraniu informacji przez Google Analytics są dostępne na stronie: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Więcej informacji o wykorzystaniu przez nas plików cookies znajdziesz tutaj.


Firma Pressmo zobowiązuje się do nieprzekazywania, niesprzedawania i nieużyczania zgromadzonych danych osobowych Klientów innym osobom lub instytucjom. Dane osobowe Klientów (imię, nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mail) traktowane są jako informacje w najwyższym stopniu poufne. Nie mają do nich dostępu osoby trzecie. Służą one tylko i wyłącznie do komunikacji pomiędzy Klientem a firmą Pressmo.


Warto pamiętać:


 

1. Nie należy udostępniać nikomu loginu i hasła do konta.
2. Po każdorazowym odejściu od komputera lub opuszczeniu witryny Pressmo należy użyć opcji wylogowania z serwisu Pressmo.
3. Pracownicy firmy Pressmo nigdy nie zwracają się do Klientów z prośbą o udostępnianie hasła dostępowego do konta.

Kontakt

Pressmo
ul. Staniszewskiego 10b/8
81-603 GDYNIA

 

email: kontakt@pressmo.pl